Arkivet

Nå får hurtigtoget direkte-linje fra Orihuela til Madrid


ORIHUELA/ELCHE

Den nye forbindelsen vil tilby en direkteforbindelse mellom Madrid og Orihuela på 2 timer og 22 minutter med plass til 1264 passasjerer, fortalte Renfe på en pressekonferanse.

Det vil bli satt opp fire daglige avganger, to i hver retning, mellom Madrid Puerta de Atocha og stasjonene Elche Alta Velocity og Orihuela Miguel Hernández.

Tilbudet vil gradvis utvides etter hvert som etterspørselen og de sanitære forholdene tillater det. Salget av billetter er allerede i gang.

Renfe bekrefter at de også vil benytte den nye S-102-togmodellen på strekningen Madrid-Orihuela som er et av de mest teknologisk avanserte togene. Toget kan frakte 12 biler, er fullt tilgjengelig for funksjonshemmede og har en maksimal hastighet på 300 kilometer i timen og har 316 seter fordelt på to klasser: Tourist og Tourist Plus.

Etter denne kunngjøringen beskrev PSPV-PSOE nyheten som en historisk milepæl. Nestleder i kongressen, Alejandro Soler, er fornøyd med oppstarten på den kommersielle tjenesten til Madrid-Elche-Orihuela. Han påpekte at regjeringen har oppfylt hundre prosent sitt løfte om lanseringen av tilbudet til planlagte datoer.

– Denne forbindelsen mellom byene Elche og Orihuela via AVE åpner en viktig mulighet for økonomisk og sosial dynamikk, ikke bare i byene, men også for regionene i det midtre og nedre Vinalopó og Vega Baja, sier Soler.

Ordføreren i Elche, Carlos González, har også uttalt seg om det nye tilbudet.

– Endelig får vi en høyhastighetslinje som forbinder oss med Madrid og forbedrer vår infrastruktur, vår konkurransekraft og turistutvikling, understreket González,

Les mer om:

Reise