Nå får han erstatning etter vannkaoset

... men Erland måtte true med rettssak.

Terje Aspdahl

Publisert 1. oktober 2020 18:21

ORIHUELA COSTA

For ganske nøyaktig to år siden røk en vannledning i gaten utenfor boligen til Erland Rondestveit og forårsaket store skadet på tomten. Nå kryper vannverket Hidraqua til korset og erstatter skadene.

Etter mye frem og tilbake og til slutt en stevning har Hidraqua innrømmet skyld og vil erstatte skadene vannlekkasjen har forårsaket.

– Det har vært seks turer frem og tilbake til Spania kun i dette ærendet gjennom to år. Endelig er vi i mål, og Hidraqua vil erstatte skader for inntil 32.000 euro, forteller Rondestveit på telefon fra Norge.

Etter vannlekkasjen i oktober 2018 fikk Rondestveit sin eiendom store skader og etter mange forsøk på å få vannverket til å fikse på skadene fikk han et forslag på 3000 euro.

– De forsøkte nok å trøtte meg ut da jeg ikke aksepterte et useriøst lavt erstatningsbeløp. Men da traff de på feil person. Det som trigget meg den gangen til å ikke gi meg var at Hidraqua investerte flere millioner euro i en park. Så tilbød de meg kun småpenger for store skader de var ansvarlige for, forteller Erland Rondestveit. 

Vannverket Hidraqua kom først på banen etter at Rondestveit gikk til sivilt søksmål.

– Advokaten min mente jeg hadde en god sak og da gjorde jeg som han sa. Selv om en sivil sak kan koste en god del. Men tydeligvis hjalp det at det ble sendt en stevning. Den kom tydeligvis til rett person og de var raske med å komme med et akseptabelt tilbud.

Han fortsetter:
– Jeg vil kun ha satt tomten vår tilbake i den stand den var før vannlekkasjen som vi er helt uskyldig i. Det har aldri vært snakk om at jeg skal tjene noe som helst på dette, men de skal betale det det faktisk koster. I summen de har tilbudt ligger heller ikke de seks flyturene jeg har måtte ta på grunn av dette, eller bryderiet og timene det har tatt meg.

Nå er nye flybilletter bestilt og Rondestveit er på plass huset sitt i calle Republica Dominicana førstkommende mandag.

– Jeg må nå selv finne en entreprenør som vil ta jobben. Er det noen av Vikingposten sine lesere som kan ta jobben eller vet om noen som kan sette tomten tilbake i den stand den var er det bare å ta kontakt. Men jeg vil ha jobben tilfredsstillende utført og med kvittering.