Nå får du fradrag for å pusse opp din egen Spania-bolig

Skal få opp aktiviteten i byggebransjen.

Spaniaavisen

Publisert 3. februar 2014 09:06

ALICANTE

El Consejo de la Generalidad Valenciana (el Consell) har vedtatt en to års plan som gir huseiere her i Valencia-regionen fradrag for å pusse opp egne boliger. Målet er å øke antall oppussingsprosjekter som igjen fører til større aktivitet og flere arbeidsplasser innen bransjen.

I år og neste år gis huseiere som pusser opp og renoverer sine egne hjem, et fradrag på ti prosent av prosjektkostnadene, med et maksimumsbeløp på 4500 euro. 

Ser du etter håndverker? Ta en titt i vår bransjeguide først

Dette regionale prosjektet minsker kuttene gjort av staten som i 2013 fjernet dette fradraget. Inntil da var det maksimale fradraget 9015 euro per person. Av dette beløpet ble det trukket 15 prosent skatt. 

I tillegg vil prosjektet gi økt sysselsetting i mangel av nye byggeprosjekter. Dette til tross for at det i fjor ble bygget to tusen nye boliger i Valencia-regionen.

I en rapport fra la Conselleria de Infraestructuras anslås det at 32 000 boliger i Alicante-provinsen vil bli modernisert i løpet av de neste to årene, noe som kan generere en investering på 250 millioner euro.

En så omfattende renovering  vil bli en motor for sysselsetting fram til 2025 med forbedring av om lag 300 000 boliger med en investering på to milliarder og etablering av 95 000 arbeidsplasser.