Nå er sparepengene dine tryggere

Har du penger i spansk bank og bekymret deg for finanskrisen?

Spaniaavisen

Publisert 8. oktober 2008 06:24

ALICANTE

Nå er sparepengene dine tryggere. Spanske myndigheter vil garantere for innskudd opptil 100.000 euro – for tiden 840.000 norske kroner – i de spanske bankene. Fram til nå har garantien i Spania vært beskjeden. Skulle finansuroen velte banker har du bare fått tilbake 20.000 euro av pengene dine.

Det var statsminister Josè Luis Rodríguez Zapatero som offentliggjorde den nye garantiordningen. Seks EU-land garanterer for 100 prosent av innskuddene, mens Spania øker garantien fra 20 til 100.000 euro.

Har du penger i norsk bank kan du sove godt om natten. Bankenes Sikringsfond i Norge garanterer i dag for innskud på opptil to millioner kroner per kunde per bank.

Sverige rykket i går ut og doblet sin garantiordning. Har du penger i en svenskeid bank er innskudd inntil 500.000 kroner «sikker som banken». Den svenske staten har økt garantien for innskud i svenske banker fra 250.000 kroner, og dette får selvsagt følger for svenske banker som opererer i Norge, blant annet Skandiabanken og Handelsbanken.

– Vi er glade for at garantien er økt. Det gir en ekstra trygghet for kundene våre, sier informasjonssjef Johnny Anderson i Skandiabanken. Han synes det er positivt at den svenske regjeringen dobler garantiansvaret, men presiserer at kundene ikke har hatt noen grunn til uro.