Nå er Norwegian nest størst på Alicante-flyplassen

Bare slått av Ryanair.

Spaniaavisen

Publisert 4. september 2013 10:03

EL ALTET

Nesten 600.000 av de over 1 million passasjerer som flyplassen tapte i 2012 er nå tilbake. Og det er Norwegian som får hovedæren for at man har tatt igjen store deler av tapet etter krangelen om flybroene mellom Ryanair og flyplassmyndighetene.

Med forbindelse til 19 europeiske byer er Norwegian nå nest største flyselskap på El Altet. Kun Ryanair er større på Alicante-flyplassen.

Skal du ha leiebil fra flyplassen? Sjekk mulighetene her

Vintersesongen ser også lys ut for flyplassen. Norwegian beholder sine to fly på basen. Av 19 ruter til europeiske byer gjennom vinteren er 15 av destinasjonene nordiske. Nytt av året er rute til Turku i Finland, mens for Aalborg, Oulu og Tromsø tilbyr Norwegian nå flyvninger også i vinterhalvåret.

Ryanair beholder nå ruten til Sandefjord gjennom vinteren, det er to år siden sist. Og Vueling kjører vinterrute til København. Også en nykommer har meldt seg på, det er FlyNonstop som skal ha ukentlig forbindelse mellom Alicante og Kristiansand.

Også Air Berlin er sterke på Alicante-flyplassen og gir Ryanair konkuranse på forbindelsene til Tyskland. Britiske Jet2 holder sine sterke stilling på forbindelsene til Nord-England.