Nå er de klare til å møte den kalde, norske vinteren

Skryter av unikt behandlingstilbud i Albir.

Spaniaavisen

Publisert 25. september 2015 11:21

ALBIR

Et 14 dagers langt helseopphold på Costa Blanca gjorde nytten for denne gjengen. Nå kan vinteren bare komme.

Geir Eriksen(57) fra Lørenskog og Diana Østvold (57) fra Stavanger har sammen med 20 andre med den arvelige nevrologiske sykdommen spastisk paraparese i to uker benyttet behandlingstilbudet til Costa Blanca Physiotherapy på Sun Palace. De kan ikke få fullrost oppholdet.

Ledere i Norsk forening for spastisk paraparese/ataksi (NASPA) var på studietur i 2013 til Albir for å sjekke ut muligheten for helsebehandling og besluttet å benytte tilbudet året etter. I år er flere medlemmer igjen tilbake og har nylig hatt et 14 dagers opphold.

Les også: Bekrefter ny helsegevinst med middelhavsdietten

– Den type behandling som vi får her nede er helt fantastisk med tilbud om gruppetrening og sirkeltrening samt individuell tilpasset behandling hos fysioterapeuter som er spesialister og kjent med vår sykdom. Det er gull verdt. Det er godt å merke at leddene blir mykere og at fleksibiliteten øker. Vi kommer tilbake til Norge etter oppholdet i mye bedre form, noe som oppmuntrer til mer trening og ikke mist frister til gjentagelse, sier Geir Eriksen til Vikingposten.

Diana Østvold sier at det beste for henne er basseng- og stretchtrening.

– Det er en fantastisk måte å starte dagen på. Oppholdet her styrker meg mentalt til å møte den norske kalde vinteren. Jeg kommer definitivt snart tilbake og da kanskje to ganger i året om våren og høsten. Det sosiale og fellesskapet er også veldig viktig, og her storkoser vi oss med stranden i umiddelbar nærhet og mange muligheter til utflukter i området og for ikke å glemme fantastisk mat, sier Østvold.

Nazanin B Haydar, daglig leder for Costa Blanca Physiotherapy Group SL – CBPHYSIO, sier dette er et tilbud som de har til private foreninger. 

– Avtalen innebærer et utvidet tilbud for pasienter som vil ha gleden av og ser fordelene av behandling i et varmere klima. Ved kun å betale for reisen og refusjon fra Helfo er tilbudet svært gunstig for mange med behandlingsbehov. Det gleder meg at foreningen Naspa benytter seg av vårt tilbud og at de er kommet tilbake. Det viser at behandlingene hjelper for de som har denne sykdommen, sier Nazanin B Haydar.