Nå blir spanske tog mye sikrere

Ulykken i Galicia får konsekvenser - dette er alle de nye sikkerhetstiltakene.

Spaniaavisen

Publisert 28. januar 2014 09:31

MADRID

Alle spanske tog vil få GPS-systemer, hastighetsadvarsler, bagasjebegrensninger og andre sikkerhetstiltak. Det vil blir gjennomført en serie med ekstra sikkerhetsfunksjoner på tog i hele Spania etter togulykken i Galicia i fjor sommer som krevde 79 menneskeliv.

For det første vil alle tog ha satelittnavigasjon eller et navigasjonssystem som vil advare førerne når farten kommer opp mot det maksimale. Systemene som vil bli montert i mars og april er svar på klager fra en rekke lokomotivførere som dekker ruten Madrid – Santiago de Compostela.

Snart vil det også bli fullt navn og identifisering av hver enkelt passasjer på togbillettene, slik at de kan spores i tilfelle en ulykke. Bagasjen vil bli ytterligere sikret og strappet fast for å hindre at den løsner og treffer passasjerer.

I vår bransjeguide finner du opplysninger om næringsdrivende på Costa Blanca og Costa Calida

Det vil også bli forbudt for lokmotivførere å bruke mobiltelefon mens de fører toget, bortsett fra å rapportere om et sammenbrudd eller i tilfelle en nødsituasjon.

Kameraer vil ta opp bilder og lyd inne i førercockpiten til enhver tid med den hensikt at opptakene bare vil bli benyttet i forbindelse med en ulykke. Dette er for å hindre at sjåfører blir tiltalt for drap når de er uskyldige og for å holde uaktsomme sjåfører ansvarlige.

Rettssaken mot Francisco Garzón del Amo, føreren av ulykkestoget i Galicia, foregår fremdeles. En fortvilet Garzón sier at han gjorde alt han kunne, og at svingen var farlig og kom brått på.

Han sier at han aldri kommer til å bli kvitt byrden av å vite at han har 79 menneskeliv på samvittigheten uansett hvordan utfallet av rettssaken går.