REISE

Myndighetenes nye grep: Gratis tog­billetter

Skal hjelpe innbyggerne etter prishopp på det meste.


MADRID

Midt i en rekordstor inflasjon kunngjør Spania at togbilletter for flere reiser vil være gratis for enkelte tjenester.

Statsminister Pedro Sánchez, kunngjorde gratis billett for flere reiser med Renfe-tog fra 1. september til 31. desember. 

Tiltaket gjelder kun flerreisebilletter for offentlige tjenester Renfe Cercanías, Rodalies og Media Distancia som tilsvarer pendler- og mellomdistanseturer. Multi-ride billetter inkluderer minimum 10 rundturer. Tiltaket utelukker enveisbilletter og langdistanseturer, ifølge TVE. 

– Dette tiltaket oppmuntrer til maksimal bruk av denne typen kollektivtransport for å garantere de nødvendige daglige turene med et trygt, pålitelig, komfortabelt, økonomisk og bærekraftig transportmiddel, midt i de ekstraordinære omstendighetene med konstant prisøkning energi og drivstoff, sa det spanske transportdepartementet i en uttalelse. 

Den russiske invasjonen av Ukraina og påfølgende press på energi- og matmarkedene har skapt inflasjonen, som allerede akselererte da verdensøkonomien kom ut av coronaviruspandemien.

I Spania har kostnadene for mat og alkoholfrie drikkevarer i juni vært de høyeste siden begynnelsen av januar 1994. Økningen i prisen på frukt skiller seg ut, som var høyere enn i fjor.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.