Murcias nye flyplass tar form

Når Corvera-flyplassen står ferdig, forventes en tredobling av besøkende til regionen. Dette betyr klingende mynt i kassen til de som leier ut i området. 

Spaniaavisen

Publisert 28. februar 2011 20:33

MURCIA

De siste meldingene går ut på at flyplassen skal stå ferdig i løpet av 2011. Med gode forbindelser og rimelige priser vil etableringen bety opptil 25 prosent økning av etterspørsel på leieboliger, tror de som har greie på det.

Allerede har etterspørselen økt. Dette fordi Alicante flyplass har økt trafikken med 2,7 prosent i løpet av 2010. Ytterligere infrastrukturelle grep, som høyhasighets tog vil gjøre området enda mer attraktivt, i følge Atlas International.

Les også: Ryanair truer med rutekutt i Alicante

Rundt 556 millioner euro (4,5 milliarder kroner) er satt av på budsjettet i Spania til forbedringer i Alicante-regionen. Dette inkluderer toglinje til lyntog til Madrid.

Et annet prosjekt, Paramount Studios temapark i Murcia forventes å skape 20.000 arbeidsplasser og trekke til seg tre millioner besøkende per år. Dette vil selvsagt også ha en positiv innvirkning på utleiemarkedet i området.

Regionen forventes også å bruke egne penger på markedsføring. Bystyret i Torrevieja har satt av midler til annonser og reklamekampanjer.

Les også: Hurtigtog til Benidorm vil bli en suksess

James Dearsley, den europeiske salgsdirektøren i Atlas International, sier at tilbudspriser på boliger kan komme til å trekke til seg flere kjøpere. Boligdepartementet har nylig bekreftet at Murcia-regionen var den femte mest lønnsomme regionen i Spania. Det var også en av de fem regionene som opplevde prisoppgang i fjerde kvartal i fjor.

– Det er mange årsaker til at jeg har tro på Murcia, og særlig sørlige Costa Blanca i 2011. Tenk bare på nasjonalparkene, strendene, mesterskapsbanene i golf, regjeringens investeringer i området, åpningen av Corvera flyplass og Paramount temapark, sier Dearsley.

Imens må de som besitter eiendom de ønsker å selge tenke seg godt om. Det kan kanskje være en idé å senke prisene. Dette gjelder både utbyggere og private. Spesielt den første gruppen vil få en langt enklere start på en positiv utvikling om de får tilgang på likvide midler.