- Mulig å få bra hus til en billig penge i Spania nå

Ekspert mener det er vanskelig å time et boligkjøp.

Spaniaavisen

Publisert 30. mars 2012 06:38

COSTA BLANCA

Bjørn-Erik Øye, som er partner i Prognosesenteret, drar fram Spania som et land det for tiden er mulig å få et bra hus til en billig penge. 

– Spania skiller seg ut fordi det har vært en overproduksjon av boliger. Det har ikke vært den samme spekulasjonsdrevne byggingen i Portugal, Hellas og Tyrkia, sier Øye til Dine Penger. Selv om spanske boligpriser har falt voldsomt siden finanskrisen, sier han følgende om det å "time" kjøpet:

– Det er ingen garanti for at prisene ikke faller mer. Men hvorfor skal du vente? Dersom du skal vente på å time et kjøp riktig risikerer du å vente forgjeves.

Her finner du en oversikt over boliger til salgs på Costa Blanca og Costa Calida

Han oppfordrer folk som skal kjøpe bolig i utlandet til å stille de samme spørsmålene som når man kjøper i Norge. Man bør også være på vakt mot useriøse aktører, samt å kjøpe seg inn i prosjekter som ikke er ferdigstilt.

– Du må ikke være så lur at du lurer deg selv. Det er viktig å bruke hodet og å gjøre hjemmeleksen sin. Men dersom man er flink til å orientere seg er det absolutt fullt mulig å gjøre et bra kjøp nå, sier Øye til Dine Penger.