Møtte opp hos NAV, men fikk ikke leveattest

Kari Krane fikk trøbbel da hun skulle levere attesten på at hun er i live. 

Spaniaavisen

Publisert 11. november 2009 22:40

TORREVIEJA

NAV i Alicante ville ikke hjelpe henne før Vikingposten tok affære og fikset det nødvendige skjemaet.

Kari og Erik Krane har bodd i Spania i sju år. Fram til i fjor har levering av leveattesten gått greit. Dokumentet, som bekrefter at pensjonsmottakeren er i live, betyr alt for at pensjonen fortsatt skal utbetales.

Les også: NAV flyttet Costa Blanca-kontor

– Det er viktig å ha alt i orden. Da min kone ikke fikk skjemaet, begynte jeg å etterlyse det. På telefon med NAV-kontoret i Alicante fikk vi etter hvert beskjed om at vi kunne møte opp i Sjømannskirken i Torrevieja fredag.

Da skulle de ordne saken. Vi fikk ikke til å laste ned skjemaet fra NAV sine sider, og damen på NAV sa at det ikke var noen vits i, for strekkodene manglet på det skjemaet, forteller Erik Krane til Vikingposten.

Oppmøtet i sjømannskirken førte ikke fram. De NAV-ansatte var ikke koblet til Internett, og kunne derfor ikke bekrefte at Kari Krane var i live. Else Margrethe Nielsen fra NAV sier til Vikingposten at det ikke er mulig å koble seg til NAV sitt interne system i sjømannskirken.

Les også: Sender nesten 700 millioner til pensjonsmottakere i Spania

Sjømannsprest Helge Pettersson stiller seg uforstående til dette. De har lagt opp internettlinje til kontoret som NAV skal disponere en gang i måneden. Sjømannskirken har tre megabits linje, hvilket er mer enn nok til å koble seg opp på Internett.

Vikingposten troppet fredag ettermiddag opp hos ekteparet Krane med leveattest-skjemaet hentet ned fra NAV sine sider.
– Jeg har ikke noen tro på at dette skal føre fram, men fyller det gjerne ut. Hvis du får levert dette og får en bekreftelse på at alt er i orden, er det et mirakel, sa en oppgitt Kari Krane.

Da Vikingposten møtte NAV senere fredag ettermiddag, ble skjemaet overlevert.
– Når dette nå foreligger kan jeg bekrefte at alt er i orden. Det er imidlertid ikke sikkert at denne personen skal levere leveattest i år. Det kan være grunnen til at hun ikke har fått skjemaet i posten. Alle skal nemlig ikke levere hvert år. De som er usikre kan bare ringe oss, forteller Else Margrethe Nielsen fra NAV Alicante.