Motorveiene blir neppe gratis for alle

Regjeringen snur.  

Spaniaavisen

Publisert 5. november 2018 05:59

MADRID

Regjeringen snur og mener kun de som bor i kommuner som grenser til motorveien skal kunne bruke den uten å betale.

Når konsesjonene går ut på de forskjellige strekningene på motorveien AP-7 er det slett ikke sikkert at det blir gratis å bruke den, i alle fall ikke for alle. 

Kongressen vedtok sist uke et forslag fra Compromís, i favør av at bommene forsvinner når konsesjonen går ut på strekningen Alicante til Tarragona i slutten av 2019. Sosialistpartiet avsto fra stemme, skriver La Opinion.

Compromís fikk med seg PP, Podemos, Cs og ERC på at hele strekningen skal være gratis fra 1. januar 2021, når også konsesjonen på strekningen fra Tarragona til grensen mot Frankrike går ut. Podemos og PP hadde imidlertid noen reservasjoner til forslaget og det er ikke sikkert at det blir resultatet.

Utviklingsminister José Luis Ábalos (PSOE) har stilt seg positiv til at man i Castellón vil gi gratis passering på motorveien for beboere i kommuner som grenser til AP-7.  Sosialistpartiet ønsker å utrede løsninger for alle motorveier hvor konsesjonene går ut i 2020.

Et forslag sosialistene vurderer at de som bor i kommuner som grenser til motorveien skal få bruke den gratis. Dette forslaget skal også ha støtte fra Podemos.

Problemet er finansieringen av motorveiene når konsesjonene går ut og staten overtar. Kostnadene er på 12.000 euro per kilometer hvert år.