Møter på hindre overalt ved Torrevieja

Hege og Henrik håper kommunen gjør ting enklere for bevegelseshemmede.

Terje Aspdahl

Publisert 12. juli 2012 08:37

TORREVIEJA

Hege Rostad og sønnen Henrik (12) trives på Punta Prima i Torrevieja. Men siden kommunen ikke har tilrettelagt forholdene god nok for bevegelseshemmede få de ikke brukt ferieleiligheten så ofte som de hadde ønsket.

Hege Rostad har hatt leiligheten på Punta Prima i seks år. Men etter rundkjøringen ble bygget om med gangbro, har det blitt verre å kunne komme seg fra den ene siden av den sterkt trafikkerte N-332 til den andre.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

– Det var enklere før. Da var fortauskantene lavere enn i dag. Etter de bygde om rundkjøringen er det nå høye fortauskanter og trapper vi må forsere for å komme oss bort til gangbroen. Broen over er grei nok, selv om det er tungt å trille både Henrik og rullestolen opp og ned broen. Det største problemet er at vi ikke kommer oss til gangbroen uten å måtte gå ut i veien. Det er farlig og jeg er ikke trygg, sier Hege Rostad til Vikingposten.

Rostad må vente ved trappene for at noen kan hjelpe henne å bruke trappene. Henrik har celebral parese og rullestolen blir for tung å løfte for alenemoren.

Les også: Skremt over å møte stengt apotek i Torrevieja

– Henrik er 12 år og vokser. Han skal jo bli en stor mann og det blir tyngre og tyngre å forsere alle hindringene vi møter. Jeg vet ikke hvor jeg skal henvende meg for at noe kan gjøres, og forsøker derfor gjennom Vikingposten, sier Hege Rostad.

Som 12-åringer flest skulle Henrik gjerne beveget seg mer rundt alene. Men nærmiljøet har ikke tilrettelagt for rullestolbrukere.
– Jeg skulle gjerne sluppet å være med mamma å se på sko og annet ”skrot”. Men jeg klarer ikke å håndtere rullestolen gjennom alle hindringene, sier Henrik Rostad.

Henrik og Hege bor og kommer fra Fredrikstad. De vil gjerne bruke ferieleiligheten i Spania så ofte som mulig.

Les også: Strømmen kan bli dyrere – for tredje gang i år

– På grunn av fremkommeligheten her tar jeg ikke med Henrik så ofte som jeg kunne tenkt meg. Vi bruker også kun strendene i Guardamar og på Mil Palmeras. Der er det mulig å komme seg helt ned på stranden. De fleste strender har ramper for rullestolbrukere, men folk legger seg så tett på rampene at de ikke kan brukes. Dette er synd for vi stortrives jo.- Jeg ser kommunen tenker på rullestolbrukere når de legger nye fortau. De blir laget med fordypning, men det hjelper lite når bilene parkerer foran de. Da må vi ut i gaten uansett. Samtidig vil jeg legge til at mange steder i Spania har de kommet vel så langt som i Norge for å tilrettelegge for bevegelseshemmede, sier Hege Rostad.