Møter Altea-ordføreren om sykehjemsskandalen

Erling Folkvord vil ha alle fakta på bordet rundt Oslo kommunes sykehjem på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 28. august 2009 06:55

ALTEA

Etter at byråd Sylvi Listhaug (Frp) ikke ville svare på spørsmål om sin befatning med sykehjemsprosjektet i Altea, har partiet Rødts førstekandidat i Oslo valgt å reise til Costa Blanca for å finne ut av saken på egen hånd.

Søndag reiser han til Altea for å gjøre egne undersøkelser.

– Her ligger det definitivt hunder begravd. Når byråder retter krasse anklager om korrupsjon mot sine spanske samarbeidspartnere, men ikke vil fortelle om sin egen befatning med saken, gir det grunn til å stille spørsmål, sier Erling Folkvord.

– Byråd Listhaugs opptreden i bystyret onsdag tyder på at byrådet prøver å holde sannheten om sykehjemsprosjektet skjult for Oslos innbyggere til etter valget. Det vil ikke Rødt la dem slippe unna med, sier Folkvord.

Folkvord har avtale om å møte ordføreren i Altea. Han vil også møte personer som kjenner eiendomsbransjen i Altea-området og andre på spansk side med førstehånds kjennskap til Oslo kommunes sykehjemsprosjekt.

Mandag ettermiddag skal Folkvord orientere om sykehjemsskandalen og byråd Listhaugs rolle i denne på et åpent møte for nordmenn i Altea-området, opplyser Rødt på sin hjemmeside.