Motebutikk blir Vikings nye hjem i Torrevieja

Viking redningstjeneste sitt call-senter flytter inn i motebutikken «Astoria» sine tomme lokaler i løpet av sommeren. Her kan de boltre seg på 2000 kvadratmeter i sentrum av byen.

Terje Aspdahl

Publisert 16. april 2021 12:51

TORREVIEJA

Oppstarten i 2015 skjedde gjennom et eksternt firma som driver innen outsourcing. Da var det cirka 80 ansatte. Nå har selskapet behov for større lokaler, ifølge daglig leder Magnus Røsvik (40).

– Sommeren 2017 avsluttet vi outsourcing-samarbeidet og etablerte Viking Nordic Assistance S.L. som inngår i Viking Assistance Group AS sitt konsern. I starten var vi i underkant av 80 ansatte, men dette har gradvis økt til cirka 130 i dag. I tillegg til vekst vi har sett i det norske og svenske markedet, startet vi også med en egen avdeling for Finland i fjor høst. Vi har ambisjoner om videre vekst i alle de nordiske landene de neste årene, sier Røsvik til Vikingposten.
Alle ansatte, med unntak av to spanjoler, er fra Norge, Sverige og Finland.

Operatørene administrerer datautstyr med opptil fire skjermer samtidig og flere databaser for å være behjelpelige til så raskt som mulig. De hjelper ikke bare sjåfører, men også transportører, og de jobber for andre forsikringsselskaper. De fleste forespørslene kommer fra de nordiske landene, men også andre får hjelp.

Sett denne? Krever økt innsats mot myggen i Torrevieja

– Vi har i lengre tid sett behovet for større lokaler dels grunnet vekst, men også at vårt nåværende lokale ikke er spesielt godt egnet for oss. I tillegg til behovet for større lokaler var det også et ønske om noe som er mer presentabelt og funksjonelt for vår type virksomhet, sier han og fortsetter:

– Vi startet å se etter nye lokaler i månedsskiftet januar/februar i fjor og kom da over Astoria-bygget mer som en tilfeldighet. Vi kjente til at bygget ikke var i bruk og kontaktet Gitte Lund Thomsen, byråd for internasjonale innbyggere, samarbeid og innvandring i Torrevieja. Vi har lenge hatt et godt samarbeid med Lund Thomsen, og hun hjalp oss å komme i kontakt med eier av bygget, Patrimi-gruppen. Bare noen dager senere hadde vi et møte med Patrimi og fikk også en omvisning i bygget. Med flere etasjer, store åpne flater og god takhøyde følte vi dette kunne passe veldig bra for oss og vi har nå inngått en langsiktig leieavtale som strekker seg over totalt 10 år.

Astoria er et varemerke for Patrimi-gruppen med opphav i Orihuela. De er involvert i eiendom, hotell, golfbanedrift, konsulent- og byggevirksomhet og har også 16 andre butikker i Valencia, på Balearene, i Castilla-La Mancha og i Murcia.

– Bygget har totalt fem etasjer, i tillegg til en stor kjeller og totalt er det cirka 2000 kvadratmeter med bruksareal. Det ligger veldig sentralt, som vi mener vi er positivt for de ansatte. Også for tilreisende fra andre deler av selskapet og ikke minst besøk fra våre samarbeidspartnere som vi håper vil komme i gang igjen i løpet av sommeren, sier Magnus Røsvik.

Innflytting regner Røsvik med vil skje i løpet av sommermånedene.
– Vi er midt i et større renoveringsprosjekt for å tilpasse bygget til våre behov, om alt går etter planen håper vi å starte innflytting i månedsskiftet juni/juli i år.