Mot slutten for historisk supermarked i La Nucia

I tredve år har supermercado La Nucia nærmest vært en institusjon i Marina Baixa, ikke minst for alle utlendingene i området. Nå kan det være det slutt.

Spaniaavisen

Publisert 29. oktober 2013 22:44

LA NUCIA

Alle de 31 arbeiderne har ventet i tre måneder på lønningene sine. Eierene, brødrene Mendoza, skylder på hverandre om hvem som har ansvaret for hva som har skjedd.

Det var i 1980 de to brødrene Enrique og Juan Bautista Mendoza Cortés startet opp butikken. På det meste hadde supermarkedet 70 ansatte, og kundene strømmet til fra hele regionen.

Interessert i det som skjer i La Nucia? Her finner du oversikten

I 2000 omstrukturerte man selskapet, men brødrene fortsatte med halvparten hver. Juan Bautista Mendoza Cortés ble administrator, og Enriques sønn, Juan Mendoza Gracia, ble daglig leder.

I 2009 hadde butikken 486.365 kunder, men dette sank til 382.216 i 2012. Supermarkedet tapte også penger i 2010, og kundene ble stadig færre. Ledelsen for supemarkedet mener konkurransen fra de store varehusene som har etablert seg i området har skylden for dette, melder Informacion.

Ekspertene som er oppnevnt av Juzgado de Lo Mercantil skal gå inn for å selge hele virksomheten for å sikre videre aktivitet og rettighetene til alle arbeiderne.