Monterer bom på Alicante-flyplass for å stoppe pirattaxiene

Også drosjer utenfra vil få problemer.

Spaniaavisen

Publisert 25. mars 2014 17:11

EL ALTET

Drosjesjåførene i Elche som streiket tidligere denne måneden på flyplassen, blir nå hørt.

Lokale myndigheter og flyplassdriver Aena er enige om å montere en bom som også leser bilskilt. Dermed får man mer kontroll med alt av pirattaxier og drosjesjåfører som ikke har anledning til å plukke opp passasjerer på flyplassen på El Altet.

I løpet av en uke blir det også innført en ordning som innebærer at utenbys drosjer får hente passasjerer maks seks ganger i måneden.

Dette ble bekreftet av Elches samferdselsbyråd Justino Delgado i dag.

Lederen for taxisjåførene i Elche sier situasjonen på flyplassen har vært uholdbar. Daglig har det kommet rundt 40 utenbys drosjer til flyplassen – flere har gjennomført seks turer daglig – mens sjåfører med tilhold på flyplassen bare har hatt fire turer.

Leiebil i Spania får du rimelig her – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

– Vi vil ikke forby at de kommer, men forhindre at de kun opererer her på flyplassen, istedetfor at de arbeider ut fra hjemstedet, forklarer presidenten i drosjeforeningen Tomás Jorge.

Ifølge fagforeningstoppen er det særlig drosjer og piratdrosjer fra Torrevieja, Murcia og Cartagena som dukker opp. Jorge anslår at det på det meste er 80 piratdrosjer som henter og bringer passasjerer til flyplassen iløpet av en dag.

I tillegg til "inntrengere" opplever drosjenæringen at utenlandske pirater utgjør en trussel. De annonserer i utenlandske aviser på Costa Blanca og tilbyr taxitjenester uten å ha lisens.
– De utnytter at de kan språket, sier Jorge til La Verdad.