Molde vil helst ikke mer til La Manga

Mener stedet er helt dødt - trives best i Benidorm.

Spaniaavisen

Publisert 2. februar 2012 14:20

ALFAZ DEL PI/BENIDORM

Fjorårets norske seriemestre, Molde FK, har funnet sin plass i Benidorm og Albir. Laget trives så godt med å bo i badebyen og trene i Albiråsen at de helst ikke vil tilbake til La Manga.

Molde er for andre året på rad med i Copa del Sol. Og for andre året på rad bor de på samme hotell i Benidorm som ligger et langt frispark fra treningsbanene i Albiråsen. Faktisk så nært at Ole Gunnar Solskjær er observert på sykkel til og fra treningsbanene.

Les også: Solskjær: Fint å være tilbake igjen

– Jeg snakker garantert for samtlige spillere på laget – uten ett eneste unntak – når jeg sier aldri mer La Manga for Molde. Stedet er helt dødt. I tillegg blåser det alltid forferdelig der nede. Her oppe i Benidorm koser vi oss veldig. Vi bor perfekt og ikke minst så er treningsforholdene optimale.
Banene i Albiråsen er perfekte. Nede på La Manga begynner gressbanene å bli dårlige. Og en annen ting som er viktig for oss her er at vi slipper å se ansiktene på resten av Tippeliga-spillerne hele dagen. Her er vi bare oss i Molde. Vi koser oss på hotellet. Spiller TV-spill og kortspill, sier kaptein Daniel Berg Hestad til Vikingposten.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Har dere fått sett mye av Costa Blanca da?
– Nei, dessverre. Det blir stort sett trening, kamp og avslapping på hotellet. Men vi har planer om å se oss litt omkring. Området virker fint.
Jeg er spesielt imponert over skolen vi besøker her i dag. Den er stor og flott. Og så er det godt for oss spillere å komme oss litt bort fra hotellet og de vanlige gjøremålene. Elevene var hyggelige og stilte oss gode spørsmål. Her kommer vi gjerne tilbake neste år også, sier Berg Hestad.

Også tidligere Manchester United-spiller, og debutant på Norges A-landslag, Magnus Wolff Eikrem, synes det var godt med litt avkobling fra hverdagen som proffspiller på Molde. Han koste seg med elevene på skolen, og tok like godt litt trening med dem på fotballbanen.
– Jeg er imponert over teknikken til elevene her. Man kan godt merke at de har internasjonale trenere. Jeg har vært en del rundt på skoler i Romsdal, og jeg merker godt forskjellen på elevene her og hjemme. Her trener man tydeligvis langt mer teknikk, sier Magnus Wolff Eikrem.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

De to Molde-spillerne var sammen med Kristoffer Vatshaug Paulsen på Den norske skole Costa Blanca mandag. Trioen holdt et lite foredrag for elevene, og besvarte mange spørsmål fra interesserte elever. De tok seg god tid på skolen, og stilte velvillig opp på bilder, til både barn og foreldres store fornøyelse.

– I bilen ned til hotellet ga spillerne klart uttrykk for at de kunne tenke seg å komme igjen her til skolen også neste år. Vi har allerede opprettet gode kontakter mellom skolen og Norges beste fotballklubb. Jeg må bare innrømme at det var noen hyggelige spillere. Gode ambassadører for både norsk fotball og ikke minst Molde Fotballklubb, sier rektor Knut Lithell.