Modne, modige og kreative debutanter

Kunstelever stilte ut i Guardamar.

Spaniaavisen

Publisert 11. april 2009 19:20

GUARDAMAR

Stolte og en smule nervøse trippet debutantene rundt og snakket med de mange frammøtte på maleriutstillingen i Strandgalleriet nylig.

– Som formingslærer har jeg ikke vært helt ukjent med å jobbe med kunstneriske uttrykk. Men først etter jeg ble pensjonist, fikk jeg tid til å gjøre noe ut av malerinteressen. Jeg meldte meg på kurs i september i fjor, og nå stiller jeg allerede ut. Skummelt og moro, innrømmer Helga Vigeland Holthe (64) fra Tønsberg.

Les også: Carl Nesjars Picasso-samarbeid blir utstilling i Spania

Sammen med blant andre Sissel Nielsen (61) fra Sandefjord og Tordis Smidesang Sveen (48) fra Gjøvik, har hun utviklet sine kunstneriske ressurser under kyndig veiledning av lederen for Strandgalleriet, Inger-Ann Johnsen.
– Dette er første vinteren min i Spania. Min erfaring med pensel og pallett begrenser seg til litt porselensmaling tidlig på 80-tallet. Da sjansen bød seg, lot jeg meg friste til endelig å komme i gang med en gammel drøm. Det er fint å ha noe å drive med, og maling gir både en helsegevinst og så er det svært sosialt, sier Sissel Nielsen til Vikingposten.

De tre ferske kunstnerne mener det er tre forhold som må være til stede for å kunne male: Interesse, energi og overskudd.

– Å male tar tid. Det er vanskelig å kombinere med jobb. Som interiørkonsulent er jeg interessert i form og farge. Nå tilbringer familien et skoleår i Spania, og da benyttet jeg sjansen til å lære litt, forteller Tordis Smidesang Sveen.

Les også: Gatekunst preger Málaga

Debutantene Vikingposten snakket med var samstemte i sin begeistring for sine nyoppdagede evner og måten de får utviklet seg på. Inger-Ann Johnsen, som selv begynner å bli svært anerkjent, med utstillinger både i New York og Colombia, satser på å gi den enkelte trygghet i uttrykket sitt. Hun bidrar med kunnskap om teknikker, blanding av farger og støtter og oppmuntrer når de står fast.

– Det er stort hvis jeg får solgt noe, men det er ikke avgjørende for min videre karriere. Dette gjør jeg for moro skyld. Dessuten er det litt hardt å kvitte seg med et maleri. Mange timer og følelser ligger bak det ferdige produktet, sier Helga Vigeland Holthe.