- Mobiltelefoniprisene i Spania skal videre ned

...men fortsatt er Spania fjerde dyrest i EU.

Terje Aspdahl

Publisert 5. september 2013 08:46

TORREVIEJA

På seks år har prisene på mobiltelefoni i Spania falt fra 22 cent i snitt til vel 13 cent. – Fortsatt for høyt, mener Christian Solli Nyborg i mobilselskapet MasMovil.

En oversikt fra EU viser at Spania bare har tre land bak seg som er dyrere på mobiltelefoni. I gjennomsnitt må du her i Spania ut med 13,1 cent per minutt.

– Dette beviser at det fortsatt er mye å hente på å bytte mobiloperatør. 13 cent i gjennomsnitt er veldig høyt, og man sparer fortsatt mye på å bytte til MasMovil eller en annen mindre mobiloperatør som ikke lurer forbrukerne til å binde seg for 18-24 måneder med meget høy pris – slik de største mobiloperatørene gjør, sier Solli Nyborg.

Les også: Derfor bør du ikke lade mobiltelefonen om natta

I prisoversikten trekker man kun frem lokale samtaler ikke utenlandssamtaler.
– Her er prisforskjellen vanvittig fordi de store som Movistar, Vodafone og Orange ofte tar utopiske priser, hevder MasMovil-gründeren overfor Spaniaavisen.

– Men hvorfor går ikke prisene i Spania raskere nedover?
– De har faktisk gått ganske mye nedover, og spesielt det siste året selv om det fortsatt er et stort gap. For seks år siden, før MasMovil og andre lavprisselskaper kom inn på det spanske markedet, var gjennomsnittsprisen rundt 22 cent/minuttet. Dette fordi Vodafone, Orange og Movistar skapte et oligopol med kunstige, høye priser. Etter at EU i 2010 slo fast at Spania var dyrest i Europa har prisene gått ned.

I juni kunne MasMovil glede seg over at forbrukerorganisasjonen OCU rangerte MasMovil, Pepephone og Jazztel som markedets billigste.
Fra 1. september var MasMovil også i gang med kundeservice på finsk. Fra før har man slik telefonservice på spansk, katalansk, norsk/svensk, tysk og russisk.

– Ingen andre kan tilby kundeservice på så mange språk, fastslår Christian Solli Nyborg.