Misfornøyde hundeeiere vil demonstrere i Torrevieja

Etter et besøk på den nye hundestranden ved cala Ferris måtte Alba Chazarra rett til veterinæren med hunden sin.

Terje Aspdahl

Publisert 24. september 2020 08:59

TORREVIEJA

Under starten av pandemien omgjorde bystyret et vedtak fra 2018 og flyttet hundestranden i Torrevieja fra strendene ved Cala del Moro og Punta Margella til klippene sør for Cala Ferris helt sør i Torrevieja.

– Dette gjorde bystyret med ordføreren i spissen uten å informere om det. Til tross for at de tidligere strendene ikke var de beste egnede strendene, kunne hundene kose seg der ute bekymringer. Men PP utpekte et annet område, som ligger mye lenger fra sentrum og i et område hundeeierne mener ikke er egnet til formålet. Derfor har vi organisert oss for å kjempe sammen om en bedre løsning. Det er allerede samlet inn over 1000 underskrifter for å få godkjent bruken av de tidligere hundestrendene. I denne sammenheng ba vi kommunen om tillatelse til å sette opp et bord for å samle flere underskrifter, men det ville ikke kommunen gå med på, noe som i grunnen taler for seg, sier Alba Chazarra.

Det er forsøkt å skape en dialog med ordføreren Eduardo Dolón og rådmannen for strender Antonio Vidal, men uten hell.

– Byråd med ansvar for dyrebeskyttelse, Concha Sala, har mottatt tre representanter for hundeeierne. I begynnelsen av møtet virket kommunen åpen for forslagene som ble fremmet, men utover i møtet kom det frem at det var en annen byråd, byråden for strendene Antonio Vidal, som hadde ansvar for disse spørsmålene, og ikke Concha Sala. De fikk da beskjed om at den nye avgjørelsen ville bestå. Så enden på visa ble at de til slutt følte seg avfeid og at det er mer tvil nå enn da underskriftskampanjen startet, sier Chazarra.

Hun fortsetter:

– Derfor har vi bestemt å holde en fredelig demonstrasjon førstkommende søndag på Acequión-stranden. Hensikten demonstrasjonen er selvsagt å sette lys og fokus på en sak som faktisk angår veldig mange misfornøyde hundeeiere.

Hennes hund måtte til veterinæren etter å ha fått en rekke sår på potene etter å ha vært på den nye "hundestranden".

Lasse Grønlund har vært kritisk til den nye hundestranden og støtter demonstrasjonen søndag.

– Jeg har sagt det før og sier det gjerne igjen, den stranden er ikke egnet for verken tobente eller firbente. For det første er det ikke en strand, men et lite område med kun klipper. En liten hund vil kanskje kunne gå der uten å skade seg, men en hund på litt størrelse har ingenting der å gjøre, sier Grønlund.