Miriam tegnet seg til topps

11 år gamle Miriam Tislevoll fra Stord har vunnet Lion Cluben i Alfaz sin lokale poster-konkurranse.

Spaniaavisen

Publisert 21. november 2013 09:55

ALFAZ DEL PI

– Jeg trodde ikke min tegning ble finest. Vi fikk bare en og en halv time i kunst- og håndverkstimen på skolen til å tegne på, sier Miriam Tislevoll til Vikingposten.

Motivet hennes er regnbue, fredsduer og en aldri så liten isbjørn nede i høyre hjørne. Fargebruken hennes er nøye gjennomtenkt. Originalbildet er nå i Lions Spania sitt hovedkvarter i Madrid for vurdering i forhold til andre innsendte bilder fra Lions-klubber i hele Spania.

Finn hjelp i vår bransjeguide her

– Jeg tegner mye og maler på fritiden hjemme. Da jeg tegnet tenkte på fred og at isen smeltet og at vi må redde isbjørnene også, sier den glade 7. klassingen.

Av 23 innsendte bidrag, hovedsakelig fra 7. klasse ved den Norske Skolen Costa Blanca, vant hun med glans hos juryen bestående av lokale kunstnere. 
– Bildet har originalitet og kunstnerisk kvalitet, var juryens dom.

Interessert i det som skjer i Alfaz del Pi? Her finner du oversikten

Hun fikk akrylmalersett i premie fra den lokale Lions-klubben, og tegningen er nå videre i hovedkonkurransen, som er verdensomspennende. Der vanker en større pengegave på 5000 euro, men her vil det komme inn 375 000 andre bidrag, så konkurransen hardner til, kan man vel trygt si. 

Hensikten med denne internasjonale konkurransen er å understreke overfor unge mennesker viktigheten av fred i verden, sa Jeanne Bonnefoy, president i den lokale Lions-klubben i Alfaz del Pi, under den lokale prisutdelingen i kulturhuset i byen, Casa Cultura. Rådet for utdanning, kultur og innbyggere fra andre nasjonaliteter i Alfas del Pi takket også for deltakelsen fra alle de unge elevene.