Nyheter

Minst seks døde - 14 savnet

OPPDATERT: Etter storbrannen.


VALENCIA

11:48, 12:38, 12:57

Myndighetene i Valencia bekrefter at minst seks personer er omkommet mens 14 personer er savnet etter brannen i Campanar (Valencia) i går ettermiddag. Tidligere opplyste man om 19 savnede, men det er nå blitt justert.

- Våre verste antakelser har blitt bekreftet, sier viseadministrerende direktør for nødetatene i Valencia, Jorge Suárez.

450 personer hadde sine hjem i de to tårnene som brant. Blant de som er savnet er et ungt par med to barn på to år og to uker.

Dødstallene vil ventelig øke. De fire døde ble funnet ved hjelp av drone, men foreløpig har man ikke fått gjennomført en inspeksjon inne i bygningen. Fortsatt jobber man med å kjøle ned bygningen før man tar seg inn.

Flere er beboere er heller ikke gjort rede for. 14 personer kom til skade i brannen, 12 av disse er innlagt på sykehus.

Brannen spredte seg hurtig langs fasaden hvor man har brukt polyuretan som isolasjonsmateriale. Det er et stoff som brenner lett, ifølge eksperter som El Mundo har snakket med.

Bygningen er 16 år gammel.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.