REISE

Miljøvennlige pakkereiser skal bli lettere tilgjengelig

Renfe og Jumbo Tours med pilotprosjekt.


SPANIA

Med klimaendringene verden nå står ovenfor, ser kortdistanseflyvninger stadig mer uattraktive ut for mange reisende. Fenomenet flyskam som startet i Skandinavia inspirerer allerede mange reisende til å redusere avhengigheten av flyselskaper.

Det spanske jernbaneselskapet Renfe og reisebyrået Jumbo Tours har tatt dette i betraktning når de nylig har signert en avtale for å fremme bruken av AVE Høyhastighetstog blant internasjonale turister under deres besøk i Spania. De to selskapene anslår et marked på rundt 20 millioner utenlandske reisende som hvert år kan ankomme spanske turistbyer med nettopp høyhastighetstog.

I den forbindelse samarbeider de nå for å utarbeide og markedsføre togpakker som inkluderer stopp og eventuelt overnatting til steder av kulturell interesse i Spania. Renfe og Jumbo Tours jobber i disse dager med et pilotprosjek som snart skal legges ut for salg.

Studiene utført av de to selskapene anslår at det er en svært viktig nisje av turister som sannsynligvis vil dra nytte av denne formen for «kulturell utflukt». Dette grunner de i at 78 prosent av de utenlandske turistene som ankommer Spania, oppholder seg der i minst 4 dager, og 30 prosent i minst én uke.

Spania er det landet i verden etter Kina med flest linjer med høyhastighetstog. De spanske togene beveger seg opp i 310 km/t noe som gjør det natulig å velge dette alternativet når man ønsker å bevege seg effektivt mellom to spanske byer.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.