Miljøkriger Oddekalv til Costa Blanca i helgen

Lørdag starter Kurt Oddekalv og Norges Miljøvern Forbund jobben med å samle inn penger og rekruttere nye medlemmer blant nordmenn i Spania.

Spaniaavisen

Publisert 28. januar 2010 16:13

ALFAZ

Lørdag 6. februar lander Kurt Oddekalv i Spania på sitt aller første offisielle miljøvernbesøk. Kjendisaktivisten fra Bergen skal verve medlemmer og samle inn penger til organisasjonen sin, Norges Miljøvern Forbund, som for tiden sliter tungt økonomisk.

Les også: Miljøpris til Torrevieja-strendene

– Jeg har hørt det skal være en stor norsk koloni der nede. I første omgang er jeg der for å verve medlemmer til NMF, men også for å holde foredrag for interesserte. Vi er klar over at man ikke er like miljøvernbevisste i Spania som i Norge. Nå skal vi ned å se på interessen i første omgang. Vi skal blant annet besøke Den norske skolen Costa Blanca, Den Norske Klubben Costa Blanca og ha en sosial kveld for alle interesserte på Casa Vital i Altea lørdag den 6. februar, sier Kurt Oddekalv til Vikingposten.

Les også: Skal bruke 5,6 millioner euro på 12 strender

Spesielt kvelden på restauranten til Åge Folkestad i Altea blir et viktig forum for folk som er interessert i Kurt Oddekalv og hans arbeid. Dette blir et åpent møte der man kan treffe miljøvernkjendisen på nært hold. Slå av en prat i hyggelige omgivelser.

– Vi skal servere økologisk mat og økologisk vin denne kvelden. Dette blir en flott anledning for folk til å treffe den joviale miljøverneren fra Bergen. I tillegg skal vi ha en fin sosial samling, sier Åge Folkestad.

Dermed blir Kurt Oddekalv og NMF den siste i rekken av organisasjoner som har oppdaget at det bor en del nordmenn på Costa Blanca. Fra før har både Frp og Ap egne lokallag. Kanskje får vi et lokallag av NMF snart…