Mil etter mil langs veiene på Costa Blanca

25 ryttere fra Sandnes på treningsleir.

Spaniaavisen

Publisert 5. mars 2009 04:14

ALFAZ DEL PI

Rytterne fra Sandnes Sykkelklubb (SSK) er bokstavlig talt over alt på kysten, om dagen. Dette er aller første gangen hele seniorlaget til en av Norges beste sykkelklubber er samlet på treningsleir. I fjor vant SSK NM i Lagtempo i Tønsberg. I år er NM i Sandnes, og klubben satser som aldri tidligere.

– Tidligere i år var vi to uker på Gran Kanari og syklet. Nå er vi to uker her i Alfaz del Pi og så er det en uke hjemme i Sandnes før vi skal fem uker til Belgia, forteller Tor Inge Espeland. Han vant lagtempo sammen med blant andre Kristian Fløysvik i fjor.

Les også: Syklet 3283 kilometer

Vikingposten møtte dem sammen med Johan Fredrik Ziesler og Ingrid Flørenæss. Både Ziesler og Flørenæss er to talenter innen norsk sykkelsport. Ziesler er på landslaget og Flørenæss sitt store mål denne sesongen er å få det norske flagget på brystet.

– Denne treningsleiren var utrolig godt planlagt med tanke på at vi har hatt snø hjemme i Sandnes i det siste. Her er det veldig bra å trene, sier Espeland.

Selv i Spania er det sjeldent man møter en så stor gjeng i samme drakter på sykkel. 25 ryttere i hvite og sorte drakter gjør seg bemerket på spanske landeveier. Syklistene bor og trener i nordre del av Costa Blanca, men etter deres dagbøker på Nettet så kan de godt ha vært ganske langt syd. På en av turene syklet de seg litt ville – uten kart og GPS.  
De fant likevel greit hjem. Noen timer forsinket. Slitne og skrubbsultne!