HELSE OG FORBRUKER

Middelaldermarkedet er endelig tilbake

Frister med 300 boder.


ORIHUELA

Den XXIII utgaven av middelaldermarkedet «Orihuela Medieval» arrangeres 3., 4. og 5. februar og vil okkupere gaten som går fra Puerta de la Olma til Santiago-plassen i Orihuela by. 

Byråd for festligheter, Antonio Sánchez, presenterte denne uken programmet sammen med presidenten for foreningen for maurere og kristne «Santas Justa y Rufina», Manuel Ortuño. 

– Endelig etter tre år uten marked på grunn av pandemien vender middelaldermarkedet tilbake til gatene i Orihuela, konstaterer byråd Sánchez.

Markedet består av 300 håndverks- og matboder med mer enn 20 håndverksverksteder og vil være åpent fra klokken 09.00 til 23.00 fra 3.-5. februar.

I tillegg vil det bli aktiviteter for barn, blant annet teater, på torgene Carmen, Salvador, Santa Lucía og Rincón Hernandiano. Og på Plaza de Santiago falkejaktutstillinger og på Rincón Hernandiano kavaleriturneringer. Det vil også bli boder med or dromedarer og esler, og plassen Ramón Sijé vil være rammen for storstilte show. 

Åpningen av markedet vil finne sted kl. 12.00 den 3. februar med en parade som vil gå fra Puerta de la Olma til rådhuset. På samme måte vil det på lørdag være en parade med samme rute og på markedets siste dag og som ev avslutning vil la Armengola gjennomføre sin tradisjonelle proklamasjon fra rådhusbalkongen.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.