Mia første kvinnelige prest i Torrevieja

Mia Ottesen (27) er spesiell på Costa Blanca. Aldri tidligere har prestekjolen passet bedre på en prest! Hun er tidenes første kapellan syd på den hvite kysten.

Terje Aspdahl

Publisert 9. september 2010 07:07

TORREVIEJA

– Jeg var i London i våres, der fikk jeg en forespørsel fra utenlandssjefen for Sjømannskirken om jeg kunne tenke meg et vikariat i Torrevieja. Det gjelder frem til februar, men det skal tas en avgjørelse på fast basis i løpet av høsten. Vi får se hva som skjer. Jeg har i alle fall fått en fantastisk mottakelse her, og det frister ikke med vinter i Norge igjen når jeg ser og opplever hvor deilig det er her i Torrevieja, sier Mia Ottersen til Vikingposten.

Les også: Ordfører ble sjømannsprest på Costa Blanca

I første omgang løper vikariatet frem til februar 2011. Ottersen tar over alle oppgavene til Lars Skagestad, som reiste til Norge før sommeren, og skal utfylle prestetjenesten sammen med sjømannsprest Helge Pettersson. Hun blir innsatt førstkommende søndag.

Les også: Mønstrer av i Torrevieja

– Jeg gleder meg til å komme i gang. Søndag klokken 17.00 blir det også en presentasjon av årets konfirmantkull. Det er i år ti konfirmanter her i kirken. Det skal bli spennende å bli kjent med dem, sier Ottersen.