Merker lite til den økonomiske krisen

Men takker nordmennene for jobbene.

Spaniaavisen

Publisert 19. juli 2010 07:46

ALFAZ

Engelske Stephen Gea er en erfaren maler. De siste fire årene har han levd og jobbet i Alfaz, og han har alltid hatt masse arbeid. Over 70 prosent av hans kundegruppe er nordmenn. Resten er tyskere og noen svensker. Han mener nordmenn er redelige folk som betaler det det koster for ordentlig arbeid. De verste kundene er engelskmenn. Ifølge Gea er de elendige betalere.

– Jeg driver mest med maling, men vi er fire engelskmenn som samarbeider. Vi dekker det meste innen bygg, vedlikehold og gartnerarbeid. Men man skal ikke hovere for mye over å ha godt med jobber. For hvis vi leverer en dårlig jobb, er det en for mye. Vi lever av fornøyde kunder, sier Stephen Gea til spaniaavisen.no.

Akkurat nå holder de på med en større vedlikeholdsjobb for en urbanisasjon med 20 norske beboere i Alfaz. I tillegg har Stephen & co. sine faste kunder – mesteparten i Foya Blanca.

– Mange engelskmenn har reist tilbake til England de siste årene. Mesteparten har drevet innen byggebransjen. De fleste kom til Spania uten noen spesiell erfaring og startet opp som byggmestre. Det tok ikke mange jobbene før de fikk dårlig rykte på seg, og når arbeidsmengden ble kraftig redusert av krisen, sto de uten inntekt, sier Gea.