Mer enn 50 stands på den internasjonale dagen i Alfaz

...og Torill deltar for tredje gang.

Spaniaavisen

Publisert 15. oktober 2014 20:10

ALFAZ DEL PI

40 bedrifter, foreninger og grupper går sammen om å markere den internasjonale dagen søndag 19. oktober i Alfaz del Pi fra kl. 11.00 – 17.00. 

Den er syvende gang Alfaz del Pi kommune arrangerer den internasjonale dagen. Som tidligere år blir sportssenteret i Alfaz del Pi forvandlet til en flerkulturell arena. Mer enn 50 boder er på plass i år med et spennende utvalg av produkter fra forskjellige nasjonaliteter som presenterer seg med sine kulturelle særegenheter. 

Den internasjonale dagen er en dag som fremmer utveksling og den flerkulturelle blandingen som er så karakteristisk for Alfaz del Pi med innbyggere fra nesten 100 forskjellige nasjonaliteter. Det blir en festdag med levende musikk og underholdning for barn.

Interessert i det som skjer i Alfaz del Pi? Her får du full oversikt

Den norske smykkedesigneren Torill Untiedt Bjørgan bor og har sitt verksted og galleri i Alfaz del Pi. Hun deltar for tredje gang.

– Dette er et utrolig positivt tiltak av kommunen. Utstillere og publikum får et innblikk i Alfaz del Pis kulturelle mangfold og blir gitt muligheten til å møte dyktige folk fra forskjellige nasjonaliteter som satser og starter opp egne bedrifter. I løpet av de 14 årene jeg har bodd i området har det vært en økning av unge norske gründere. Det er flott og bekrefter at mange har mål og hensikt med å være her og ikke bare kommer for sol å varme. Spesielt med tanke på at vi nordmenn kanskje har blitt litt uheldig fremstilt i norsk media, sier Torill Untiedt Bjørgan.

Hun understreker at den internasjonale dagen er et flott forum for å gjøre bedre kjent hva hun selv driver med, dele erfaringer og også skaffe nye bekjentskaper. 

Hvordan forbereder du deg?
– Det er ganske mye forarbeid. Jeg må sørge for at jeg har et bredt utvalg av smykker som viser de forskjellige materialene jeg benytter og et variert design. Det går også med mye tid produksjon av informasjonsmateriell. Jeg har brosjyrer på norsk, engelsk og spansk.

Alfaz del Pi er en god kommune å bo i, mener Untiedt Bjørgan. 
– Alle som bor her blir tatt tar vare på og kommunen er både inkluderende og veldig aktiv. Her er det flust med tilbud innen både idrett og kultur, sier Untiedt Bjørgan.