Mer enn 100 ulovlig fortøyde båter fjernes i Mar Menor

Til kamp mot ulovlige båtplasser.

Terje Aspdahl

Publisert 26. mai 2014 05:42

SAN JAVIER

Båteiere med ulovlig fortøyde båter i San Javier (Murcia) har fått en advarsel fra myndighetene påklistret båten sin. Her gis de valget mellom umiddelbart å flytte båten eller ta de sanksjonene som kommer.

Lokalpolitiet kontrollerer sonen inntil 200 meter fra land, og båter ulovlig fortøyd lenger ut blir meldt til rette myndigheter. Det er kystmyndighetene som vurderer om båten er fortøyd i havbunnen og er det fare for sikkerheten er det havnemyndighetene som tar seg av saken.

Byråd forturisme og strender i San Javier Antonio, Martínez Torrecillas, sier til La Verdad at båtinvasjonen skader såvel badelivet som havbunnen av Mar Menor som er fredet.

Det er for å spare penger på båtplass, noe som er kostbart, stadig flere båteiere lager illegale båtfester. Det kan være ankerfester laget av bildekk fylt med betong eller en stor stein. 

– Og er det ikke nok med ett feste, lager de to, sier byråden som legger denne invasjonen også gjør det vanskeligere å oppnå kvalitetsmerket Q for strendene i kommunen.