Mener Uganda er et bedre turistmål enn Spania

Ordkrig mellom landene.

Spaniaavisen

Publisert 27. november 2014 21:36

MADRID

Ugandas president Yoweri Museveni mener hans land er et bedre turistmål og kan tilby et bedre sommerklima enn Spania. 

– I Europa reiser folk til middelhavskysten for å feriere. Da jeg besøkte Spania var det en veldig varmt og fuktig i sommer. Jeg tror Uganda vil være et bedre reisemål på grunn av et mildt sommerklima, uttalte president Museveni i en debattartikkel publisert torsdag 28. november i landets nyhetstidsskrift "New Vision".

President Museveni kan neppe ha glemt at Spanias statsminister Mariano Rajoy i 2012 bemerket at "Spania er ikke Uganda" under forhandlinger om EU-støtte til hans land. 

Rajoys ord fornærmet og gjorde president Museveni og mange ugandiske borgere sinte. Senere lanserte han en mediekampanje med slagordet "Uganda er ikke Spania" for å forsvare sitt land.

I sin kronikk understreker Museveni at det største problemet med turisme er dårlig markedsføring og han kritiserer de ansvarlige for ikke å markedsføre potensialene i Uganda på riktig måte.

Den ugandiske presidenten, som har sittet ved makten i 29 år, har gjentatte ganger kritisert holdningene til europeiske land overfor Afrika. Han anklager dem for å prøve å "forsinke fremgangen" på det afrikanske kontinentet.