Mener nordmenn krever for mye for Spania-boligene sine

Megler: - Har for høye forventninger.

Terje Aspdahl

Publisert 11. juni 2015 10:00

TORREVIEJA

Hos Sydenhus i Torrevieja bekrefter eiendomsmegler Pål Harr at nå vil boligkjøpere kjøpe nytt og ikke brukt. Han mener samtidig også nordmenn priser sin bruktbolig skyhøyt, noe som gjør det verre å få solgt.

Harr mener mange som vil selge sin gamle bolig ikke har tatt innover seg at det har vært en økonomisk krise. De forventer rett og slett for mye for sin bruktbolig.

– Når vi møter en selger og hører hva de forventer er argumentet for prissettingen stort sett hva de selv ga og de har gjerne pusset opp noe i boligen. Det forventer de også å få noe igjen for. Men det er dessverre ikke slik i dag. Nå kan du få en ny moderne bolig for omtrent samme prisen som norske selgere vil ha for sin bruktbolig, sier Harr.

Ser du etter feriebolig i Spania? Her finner du 100 kjøpsobjekt

– Saken er at boligen ikke nødvendigvis er så veldig gammel, men måten de bygger på i dag er noe helt annet enn før krisen. I dag bygges boligene med moderne interiør og ikke minst er de skikkelig isolert både i vegger og med doble vinduer. Sånn var det ikke for kun noen få år tilbake, sier eiendomsmegleren.

Harr konstaterer også at det er en skjevhet i boligmarkedet når det gjelder brukte boliger kontra nybygg. 

– Vi har bruktboliger som har vært ute på markedet i over ett år. Så lenge selger ikke er villig til å senke prisen er det vanskelig å selge den. Unntakene er boliger nær havet og med sjøutsikt. Beliggenhet er fortsatt viktig, sier Pål Harr.