Mener klubbmedlemmer er utsatt for en svertekampanje

Alfaz-ordfører med støtte til Den norske klubben Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 20. november 2014 07:57

ALFAZ DEL PI

Ifølge nettavisen Benidorm al día har ordføreren i Alfaz del Pi, Vicente Arques fra det politiske partiet Partido Socialista Obrero Español (PSOE), sendt en klage til Den norske ambassaden i Madrid på det politiske partiet Partido Popular (PP) sitt forsøk på å politisere forvaltningen av Den Norske Klubben Costa Blanca.

Ordføreren gir sin fulle støtte til alle klubbmedlemmene representert ved styreleder Bjørg Svedbergh, som han mener har vært involvert i en svertekampanje sponset av PP.

Han viser da spesielt til reportasjen som ble publisert om klubben 28. oktober av den spanske lokale tv-stasjonen 7DiasAlfaz.

Les også: Stor interesse for advokatens Spania-råd

Arques avviser alle beskyldninger mot klubben og understreker at anklagene er «upassende og svært uetiske» og er ikke forankret i fakta omkring det nye klubbhusets planlegging- og byggeprosess og kostnad.

Han presiserer at alle juridiske krav er oppfylt. Når det gjelder tomten sier ordføreren at klubben har inngått samme festeavtale som Den norske skole Costa Blanca gjorde for 32 år siden og kirken San Olav i Albir.

Han understreker også at klubbens arkitekt Juan Manuel Calleja er ansatt av et privat foretak og har ingenting med kommunen å gjøre slik det har blitt påstått. Og at byggprosjektet ble lagt ut på anbud hvor alle innkomne anbud hadde en pris på rundt 800 000 euro og at den norske klubben valgte det billigste.

– Det virker som PP har bestemt seg for å angripe de private institusjonene. Forrige uke ble presidenten i Fundación Frax angrepet så hvem blir den neste, spør ordfører Vicente Arques