Måtte melde pass!

Marius Danielsen (11) er for god til å være sann. Det mener i hvert fall motstanderne på fotballbanen.

Spaniaavisen

Publisert 12. februar 2009 08:11

ALBIR

Fotballklubben Callosa d’en Sarria leverte inn klage på Marius(11) etter å ha tapt 5-4 mot klubben hans, FC Oranje fra Alfaz del Pi. De mente Marius var nødt til å jukse på alderen sin. Han ble for god for frustrerte spanjoler.

11-åringen fra Tønsberg spiller dette året for FC Oranje i Albir. Han stortrives og utvikler seg enormt som fotballspiller under den spanske solen. Men for fotballklubben Callosa d’en Sarria ble utviklingen til Marius Danielsen for mye. Etter å ha tapt i den spanske B-serien(!) for småguttene, leverte de inn en offisiell klage på nordmannen. De mente han umulig kunne være bare 11 år. Selv etter de fikk sett kopi av passet, var de ikke fornøyde.

Les også: Lokker med superbane i Albir

– De trodde jeg var for stor til å spille på dette laget. Derfor måtte jeg ha med meg pappa og en av lederne i FC Oranje ned til Alicante og vise passet mitt til det spanske fotballforbundet. Egentlig ganske dumt, synes jeg. Jeg gikk nemlig glipp av en hel trening på grunn av dette, sier en oppgitt Marius Danielsen til Vikingposten.

Foreldre og ikke minst klubbledelsen i FC Oranje rister bare på hodene av oppførselen til laget som leverte inn klagen. Selv om alle spillere må levere inn kopi av passet før sesongen til fotballforbundet, var altså ikke dette nok for Callosa d’en Sarria.

Les også: Dette stedet har flest soldager i Europa

– Jeg synes dette sier alt om hvilke mennesker som driver denne klubben! De stoler ikke på andre mennesker. De sørger for en hel masse ekstra arbeid for oss og ikke minst for spilleren selv og foreldrene. Heldigvis må de betale 20 euro for hver klage de leverer. Dette og følelsen de får etterpå når de vet at alt er i orden, bør være straff nok, sier president i FC Oranje, John Dewit.
Det lykkes ikke Vikingposten å få noen i Callosa d’en Sarria i tale i denne saken.

Tirsdag måtte Marius og pappa Trond sette seg i bilen og kjøre til Real Federación Española de Fútbol sine lokaler i Alicante. Der måtte Marius inn på kontoret til representanten fra RFEF sammen med lagleder i FC Oranje. Pappa Trond fikk ikke lov til å bli med inn.

– Selv om Callosa d’en Sarria lå blant de tre beste, og vår klubb lå blant de fire siste, er det ikke så farlig å tape. Vi snakker tross alt om 11-åringer! Men det er ingen tvil om at Marius har utviklet seg veldig godt som fotballspiller i løpet av det halve året vi har bodd her i Spania. De trener opp mot tre ganger i uken og spiller dobbelt så mange seriekamper som hjemme i Norge og Tønsberg, sier Trond Danielsen.