Måtte dele hotellrom med en fremmed

Bestilte uspesifisert Spania-tur.

Spaniaavisen

Publisert 15. oktober 2013 10:57

MALLORCA/OSLO

Da Kyrre Rørstad bestilte en ukes uspesifisert ferie til Mallorca fikk han seg en overraskelse.

I vilkårene til Star Tour står det at man må påberegne at man kanskje blir nødt til å dele rom med andre, dersom man reiser alene. Men at han skulle ende opp med å dele en leilighet med et soverom og kun en dobbeltseng hadde ikke Rørstad forventet.

– Da kjente jeg at jeg angret bittert på at jeg hadde bestilt uspesifisert. Jeg har reist uspesifisert før og har aldri opplevd at jeg har måttet dele rom med noen andre gjester, så jeg antok risikoen som ganske liten. Det er greit at det står i vilkårene til reiseselskapet at det er en risiko for at man kanskje må dele rom, men at man ikke får en egen seng og blir nødt til å ligge på en madrass i stuen, det hadde jeg ikke forventet, sier Rørstad til Aftenposten.

Da han gikk i resepsjonen for å klage, fikk han beskjed om at det fantes en uttrekkbar sovesova i stuen hvor han kunne sove.

– Noen ganger er man heldig og får eget rom eller leilighet. Andre ganger, spesielt i høysesong, kan det hende man må dele rom med en annen person av samme kjønn. Dette står omtalt i reisevilkårene, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour til Aftenposten.