Arkivet

Måtte bare gifte seg i Spania


VILLAJOYOSA

- Ingen andre enn forloverne våre visste om dette, og de bor begge fast i Spania. Bryllupet ble bestemt i mai da vi planla årets ferie til Alfaz del Pi. Etter dette har vi båret på hemmeligheten til i dag. Vi ønsket ikke noe

stort bryllup og vi ønsket ingen blest om det heller, sier bruden, Sissel Vegstein.

Paret fra Rygge hadde vært samboere i ti år, før de ga hverandre sitt ja i Minnekirken i Villajoyosa. - Jeg hadde ikke sommerfugler i magen før vielsen. Jeg hadde store elefanter som rotet omkring der inne. Men du verden for en flott seremoni. Prest Jon Albert Ihlebæk var helt enorm. En bedre og mer behagelig prest skal du lete lenge etter. Helt fra vi møtte ham til samtale, og til vi gikk ut på kirkebakken som nygifte, var det en stor opplevelse for oss. Jeg kan virkelig anbefale Sjømannskirken i Alicante til alle som lurer på å gifte seg i utlandet, sier brudgom, Morten Kristiansen.

- Hvorfor valgte dere å gifte dere i Sjømannskirken i Alicante?

- Vi er begge blitt forelsket i området her nede. Foreldrene mine har leilighet i Alfaz del Pi, og vi har vært her på ferie sammen med barna seks år på rad. Da er vi her i tre til fire uker. Dessuten er vi blitt så godt kjent med Joffe Tomte og Gro Thorstensen. De bor fast her i Alfaz og er våre forlovere. Alt dette gjorde at hvis vi først skulle gifte oss, så bare måtte det bli her nede, forteller Sissel Vegstein.

Sjømannsprest Reidar Ådnanes er fornøyd med antall vielser denne sesongen. En sesong han regner går fra april til oktober.

- Vi kommer opp i cirka 55 vielser i år. Kanskje litt under budsjett, men vi er likevel godt fornøyde. Inntektene fra vielsene står for rundt ti prosent av det totale budsjettet hos oss. En vielse koster 400 euro alt inkludert. Skal man ha organist i tillegg blir det 40 euro ekstra. Vi driver kirkesenteret her på innsamlede midler så dette er viktige inntekter for oss, sier Reidar Ådnanes.

- Hvorfor er det så populært å gifte seg i Sjømannskirken?

- Mange har ikke lyst på et tradisjonelt stort kirkebryllup i Norge. De vil heller ha det enklere og mindre. Forventningene i Norge er at man skal ha store bryllup med masse gjester. Her er det ofte bare brudepar og forlovere. Noen har tenkt lenge på å gifte seg men så har de blitt forhindret på grunn av for eksempel barn, husbygging og jobber i Norge. Plutselig finner de at tiden er inne og et vi er et godt alternativ. For noen blir det også langt rimeligere med selskap her nede enn full pakke hjemme, sier Ådnanes.

Les mer om:

Nyheter