TORREVIEJA
Torrevieja (Alicante) blir et gastronomisk sentrum denne helgen når den første utgaven av Desal Torrevieja åpner dørene. Festivalen samler noen av de største navnene innen valenciansk kokkekunst, lokale produsenter og restauranter fra hele Vega Baja. Festivalen ble offisielt åpnet fredag av ordfører Eduardo Dolón og regionens turistbyråd Marian Cano, sammen med representanter fra provinsrådet, Costa Blanca-turistkontoret og Torreviejas næringsforening for hotell- og restaurantbransjen. Arrangementet foregår 17.–19. oktober i Finca Victoria Garden (tidligere Salones Bahía Costa), og byr på matshow, smaksopplevelser og foredrag der kreativitet og lokale råvarer står i sentrum. Publikum får oppleve mat som kunst og kultur – presentert av kokker med både Michelin-stjerner og Repsol-utmerkelser. Blant deltakerne finner vi Kiko Moya (L’Escaleta, Cocentaina), Alberto Ferruz (BonAmb, Jávea), Rafael Soler (Audrey’s, Calpe), Joaquín Baeza Rufete (Alicante) og Vicky Sevilla (Arrels, Sagunto) – den yngste kvinnen i Spania som har oppnådd en Michelin-stjerne. Lokale restauranter som Las Columnas, Luz de Mar, La Mar de Bien, La Galería de la Mirada, HB, Las Cañas, Bianco, Misto og Mr. Cover Lab deltar også med egne retter og smaksprøver.
• 17.–19. oktober
• Finca Victoria Garden (tidligere Salones Bahía Costa)
• Gratis inngang