Matkonferanse fornyer seg

Den gastronomiske konferansen «La Cuina de les Barques» kommer i fornyet utgave.

Terje aspdahl

Publisert 2. november 2020 08:37

ALTEA

Næringssjef Miguel De la Hoz og leder av GastroEventos, Mario Ayús, presenterte en fornyet utgave av årets gastronomiske konferanse som arrangeres i Altea fra 6. til 15. november.   I tillegg arrangeres det en guidet tur om «Ansvarlig forbruk og fiskeindustrien» søndag 8. november.

Ved denne anledningen er det 15 restauranter som deltar i «La Cuina de les Barques». Prisene på menyene vil variere mellom 20 og 35 euro, hvor hovedingrediensen er kortreist fisk fra Alteabukten. 

Disse deltar:

Restauranten Campomanes, Mana Lounge Beach, Bon Vent fra Nautical Club, La Clau Restaurant, Chef’s Tavern, Casa Vital, Hotel Althaia, Ca Pere, Chez Pière, Mallol Restaurant, Juan Abril, Terrassen av Helen, Il Bandito og Cantó del Palasiet.

Miguel De la Hoz fremhever kvalitetene og det store utvalget av menyer som restaurantene har foreslått.

– Nå, mer enn noen gang, trenger restaurantnæringen vår støtte, la han til under presentasjonen.

Når det gjelder sikkerhetstiltak påpekte ordføreren at alle disse restaurantene har alle forebyggende tiltak og er fullt utstyrt for å ta imot alle gjester som ønsker å smake på en god meny.

Mario Ayús forklarte at gjennom en mobilapp vil man kunne stemme ved hjelp av en QR-kode. Man vil også kunne stemme manuelt ved hjelp av et skjema, som vil være tilgjengelig for forbrukerne i hver restaurant. 

I tillegg kompletteres de gastronomiske dagene i år med en guidet tur. Deltakerne vil lære mer om det tradisjonelle fisket i Altea. Dette vil finne sted søndag 8. november, og møtepunktet vil være  parkeringen/inngangen til fiskehavnen i Altea klokka 10.30. Interesserte som ønsker å reservere plass bør sende en e-post til serragelada@gva.es.

 – Vi ønsker å gjøre fisken som er fanget av båtene våre kjent blant restauranter i kommunen, og oppmuntre til forskning på nye retter, samt utvinning av tradisjonelle retter basert på dette produktet, understreker sekretæren for Altea fiskerforening.