MásMóvil og Ibercom slår seg sammen

MásMóvil og Ibercom fusjonerer og blir den tredje største telekommunikasjonsleverandøren i Spania.

Spaniaavisen

Publisert 21. mars 2014 08:43

MADRID

Fusjonen mellom telekommunikasjonsselskapene MásMóvil og Ibercom vil gjøre det nye selskapet til det tredje største firmaet i bransjen på den spanske børsen etter Telefónica og Jazztel.

Sammmenslåingen som involverer en kombinasjon av kontanter og aksjebytte, må først godkjennes av aksjonærene, men ledelsen i begge selskapene er overbevist om at fusjonen vil gå videre.

Les også: Nå er MásMóvil snart billigst i Spania

 Fullstendige informasjon har ikke blitt offentliggjort ennå, men det nye selskapet Másmóvil Ibercom S.A vil også bli det tredje største "Alternative Investment Market" selskapet i Spania etter Gowex and Carbures med en samlet egenkapital på over 140 millioner euro.

MásMóvil er delvis eid av norske Schibsted, selskapet som blant annet eier Aftenposten og VG.

Spesialrådgiver for MásMóvil og gründer, Meinrad Spenger, sier det nye firmaet har som mål å tilby produkter og tjenester til privat- og bedriftsmarkedet via fasttelefon og mobilløsninger. 

Selskapet Más Móvil Telecom 3.0, S.A ble grunnlagt i 2006 av blant andre nordmannen Christian Nyborg, men startet ikke driften før i 2008, noe som betyr at den er en mye yngre organisasjon enn World Wide Web Ibercom S.A som startet i 1996 og har en kapital til en verdi av cirka 75 millioner euro.

Etter fusjonen vil Ibercoms hovedaksjonærer José Poza og Luis Villar fortsette å kontrollere 32 prosent av den nye operatøren Másmóvil Ibercom.

Denne fusjonen kommer rett etter at Vodafone kunngjorde at de har signert en avtale om overtakelse av det spansk kabelselskapet ONO for 7200 millioner euro, noe som betyr at en omstilling av det nasjonale telemarkedet er nært forestående.