Markerer den europeiske dagen

Den europeiske dagen feires 9. mai i Torrevieja, Spania og resten av EU. I Torrevieja er feiringen lagt til Plaza de la Constitución.

Spaniaavisen

Publisert 2. mai 2013 06:28

TORREVIEJA

Arrangementet starter klokken 10.30 torsdag klokken 10.30. Da vil den skotske sekkepipermusikeren Wille Hume dra det hele i gang i Saltbyen.

Den offisielle åpningen vil ordfører Eduardo Dolon stå for klokken 11. Han vil sammen med elever fra en rekke skoler, også utenlandske, erklære feiringen for åpnet. Det vil bli spilt både den valencianske regionalsangen, den spanske nasjonalsangen og den europeiske hymnen.

Blant underholdningen videre på arrangementet er en dansegruppe som er spesialister på flamencodans. De er av alle ting franske, men etter det arrangøren sier er de noen av de beste i Europa innen flamencodans. Gruppen heter ”Duende Andaluz” og de er årlig i Torrevieja for å delta på ”Feria de Mayo”.

Les også: Slik var gjennomsnittstemperaturen i Torrevieja i april

Ellers vil det bli live jazzmusikk fra ”European All Stars International Jazz Band”. Dette jazzbandet er utrolig bra. De har musikere fra fem forskjellige land, Nederland, England, Italia, Spania og Australia. Alle de sju musikerne skal bare spille sammen på dette arrangementet, og hvis man liker jazz er dette virkelig muligheten til å oppleve noe spesielt.

De som vil binde hele arrangementet sammen er ”Radio Torrevieja Road-Show”. En engelsktalende radiokanal som vil sende live fra sentrum av Saltbyen hele denne formiddagen.

Arrangementet varer frem til klokken 14.