Marion ”hoppet etter Wirkola” i Alfaz

Marion Byman Gudmundsen (19) fra Alfaz hoppet 17. mai bokstavelig talt etter Wirkola. Og hun landet fjellstøtt!

Spaniaavisen

Publisert 20. mai 2010 08:40

ALFAZ

I fjor var det selveste statsminister Jens Stoltenberg som var hovedtaler.
– Jeg holdt en 17. mai-tale på Skjetten for noen år siden. Da jeg gikk i 10. klasse. En kort appell på et par minutter. Derfor takket jeg ja med en gang jeg ble spurt om å holde tale her i år. Jeg trodde det var en kort liten tale her på skolen. Men det gikk ikke lang tid før jeg fikk rede på at statsminister Jens Stoltenberg hadde holdt talen her i fjor – og da fikk jeg kalde føtter og var helt sikker på at jeg hadde tatt meg vann over hodet, sier Marion B. Gudmundsen og smiler.

Les også: Over 2000 feiret 17. mai i Torrevieja

Publikum i Alfaz del Pi likte vel så godt talen til Marion fra Skjetten, som den Jens fra Oslo holdt i fjor. Marion imponerte nok langt flere enn rektor Knut Lithell ved Den norske skole Costa Blanca. Der er unge frøken Gudmundsen elevrådsleder og russ dette skoleåret.

– Marion var bare kjempeflink! Hun fikk skryt fra alle dem jeg snakket med 17. mai. De synes det var modig gjort, og så synes de talen var både interessant og underholdende. Vi er stolte over at hun er elev hos oss, roser Knut Lithell.

Les også: Tradisjonell start på 17. mai i Saltbyen

For det var bare ikke en gang Marion skulle holde talen sin. Hun måtte på podiet hele tre ganger på nasjonaldagen. Først på et arrangement om formiddagen på Solgården. Så på hovedarrangementet i sentrum av Alfaz, og til slutt på Den Norske Klubbens festmiddag om kvelden.

– Jeg var faktisk mest nervøs for at jeg ikke var nervøs i det hele tatt. Selv ikke når jeg sto foran alle menneskene utenfor byens kulturhus var jeg redd eller nervøs. Til og med den spanske ordføreren og alle hans medarbeidere på rådhuset var til stede. Jeg hadde øvd inn en del av talen på spansk sånn at de også skulle skjønne litt, sier Marion B. Gudmundsen.

Hele saken kan du lese i dagens utgave av Vikingposten. Den kan du gratis laste ned her.