Marie-Louise skaffet seg Lillians Skafferi

Matboden har åpnet i Torrevieja.

Terje Aspdahl

Publisert 23. juni 2011 10:51

TORREVIEJA

Nå skifter butikken på Torremarina-senteret nord i Torrevieja både navn og eiere. Matboden åpnet torsdag dørene med svenske Marie-Louise Larsson som ny sjef og eier.

Marie-Louise Larsson var i Torrevieja tre måneder i fjor høst og ble kjent med innehaveren av Lillans Skafferi, Elisabeth Nilsson.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

– Jeg likte meg godt her, hadde planer om å gjøre noe annet og kanskje flytte fra Sverige. Jeg fikk god kontakt med Elisabeth, og da hun ringte meg i vår og spurte om jeg ville ta over forretningen hennes her, nølte jeg ikke lenge. Jeg dro raskt ned igjen og ordnet kjøpet, forteller Marie-Louise Larsson til Vikingposten.

Etter flere år med forskjellige forretninger i Helsingborg (Sverige) solgte hun dyrebutikken hun hadde for et år siden.

– Jeg vil forsøke å drive forretning i et annet land. Spania er i tillegg et land jeg liker godt, selv om det tar tid å få alle papirer i orden. Det har vært den største jobben. Det var nok litt optimistisk å starte opp en drøy måned etter overtakelsen, sier Larsson, som også forteller at hun skal bruke sommeren til litt ombygging av lokalene, og utvide varesortimentet.
Hun regner med å være i full drift fra slutten av september.

Ta en titt i vår veiviser til næringslivet på Costa Blanca. Her finner du telefonnumre og oversikten

Til å hjelpe seg med å få alt på plass til åpningen har Marie-Louise Larsson fått datteren sin Tina Curran (24) ned fra Sverige.
– Jeg skal være her i 14 dager for å hjelpe mamma med oppstarten. Fra tidligere vet jeg at alt mamma begynner med blir bra. Det gjør det helt sikkert her også, sier Tina Curran.

Mange skandinaver benytter seg av senteret Torremarina. Fra før er The Flower Shop, Senap og Ketchup, Evas garn og Fastighetsmäklaren skandinaviske representanter på senteret.
– Det er spennende å starte opp i et annet land. Men jeg føler det er trygt her med så mange andre skandinaver rundt seg. Jeg fikk god kontakt med alle sammen første gang jeg var her i fjor høst. Det hjalp helt klart med på avgjørelsen om å forsøke dette, sier Larsson.

Den driftige damen er ikke redd for konkurransen med de andre skandinaviske matforretningene i Saltbyen.
– Jeg er klar over det finnes flere liknende tilbud her i byen. Men jeg har også en egen forretningsidè jeg ikke kan avsløre ennå, sier Marie-Louise Larsson.