Mannsoktett hedret Costa Blanca-jubilant

Den Norske Mannsoktett fra Lillehammer reiste ens ærend til Torrevieja for å feire Vesla Hagen sitt 70-årsjubileum.

Terje Aspdahl

Publisert 24. oktober 2010 08:41

– Vi har samarbeidet med Vesla Hagen i over 25 år. Så da ble det naturlig å besøke henne i Spania i anledning hennes 70-års dag. Vi gjorde en konsert på hennes 60-års dag, derfor måtte vi også hylle henne når hun fyller 70 år, sier representant for koret, Øivind Pedersen.

Koret var opprinnelig en oktett derav navnet, Den Norske Mannsoktett, men i dag har oktetten 11 medlemmer.

– Vi måtte ha med noen reserver når noen av medlemmene ikke kunne delta, men vi klarte ikke å avslutte forholdet når vikarperioden var over. Derfor er alle 11 likeverdige medlemmer, sier Pedersen til spaniaavisen.no.

Koret reiste fra minus seks grader på Lillehammer til sol og sommer på Costa Blanca.

– Vi kom hit ned torsdag og reiser søndag. Det har vært fantastisk deilig å forlenge sommeren. Vi har til og med badet hver dag. Når vi samtidig kan hedre en så stor artist som Vesla Hagen, er alt bare fantastisk. Jeg mener Vesla er undervurdert i Norge. Hun er en av de største jazzsangerne vi har. Jeg tror ikke dere som bor her nede er klar over hvor heldige dere er som har henne boende på Costa Blanca, sier Pedersen.

Vesla Hagen strålte som en sol og var storfornøyd med besøket fra Norge.

– Tenk å få så mange mannfolk på besøk! Jeg ble utrolig glad de kom hele veien ned fra Norge. Det har vært som en drøm, sier Vesla Hagen.

Den Norske Mannsoktett holdt også en minikonsert torsdag på Bar La Rosaleda.
– Vi kommer selv fra Lillehammer. Derfor var det utrolig fint å få besøk av et så flott kor som Den Norske Mannsoktetten, sa innehaver på La Rosaleda, Merethe Myrvold.