Mange utlendinger lurt til boligkjøp

Krever at boliger blir lovlig etter avsløringene av alle korrupsjonssakene.

Spaniaavisen

Publisert 9. mars 2009 12:04

18 av 29 ordførere i Málaga-regionen er nå under etterforskning for å ha medvirket til at det ble bygget boliger på landområder hvor det ikke var tillatt. Dermed har mange kjøpt bolig i god tro og fått en bolig som ikke er lovlig.

Mange utlendinger har kjøpt slike eiendommer, og de har dannet en egen forening, SOHA, for å kreve at eiendommene deres skal bli lovlige. Talsmann Gary Miles har fortalt El País at eierne har føyd seg etter reglene og betalt sin skatt regelmessig. Eiendomsmeglerne, ordførerne, advokatene og notarene har på sin side oversett loven.

Les også: Svindeltatt ordfører hadde 160.000 euro i madrassen

Mer enn 70 påståtte uregelmessigheter er innklaget. De fleste av sakene venter på en avgjørelse fra påtalemyndighetene om det skal reises sak eller ikke. Den regionale rådmannen for husbygging, Juan Espadas, sier at inspektører har oversendt 62 rapporter til rettsmyndighetene de siste to årene. De fleste sakene etterforskes i Alcaucín, Cómpeta og La Viuñuela. 12 av kommunene styres av sosialistene.

I Alcaucín er det bygget 1477 eiendommer på landsbygda. 1420 av dem anses å være oppført på vernet område. Disse etterforskes nå i Arcos-saken.

Philip Smalley som er medlem av SOHA, lovpriser det han mener er sunn fornuft og profesjonalitet fra Juan Espadas, som har forsikret skriftlig at flesteparten av husene vil bli regulert som rettmessige boliger.