Mange ledige hotellsenger på Costa Blanca i påsken

Totalt er det 21.000 usolgte hotellsenger på hele kysten for påskeuken.

Spaniaavisen

Publisert 21. mars 2013 08:10

COSTA BLANCA

Disse tallene viser at det altså er 30 prosent ledig kapasitet på hotellene den kommende uken. Den første store ferieuken i 2013. Men bransjen er likevel optimister. De mener mange ikke booker hotellrom en dag eller to før de ankommer.

Vikingposten snakket med ledelsen på Hotel Albir Garden og de kunne fortelle om et belegg i påsken på cirka 80 prosent. Det vil si at det er bra med plass på det store hotellet hvis noen ønsker å slappe av litt ekstra i påskeuken.

Les også: Strendene er klare for påskeinnrykket

I Benidorm, som har desidert flest hotellsenger, har bransjen hatt et belegg på 70 prosent i mars i år. Noe de sier seg fornøyde med i disse tider. Det er britene som igjen har begynt å reise mer til turistmaskinen nord på kysten.

Hotellbransjen mener også at den strenge vinteren man har hatt i Spania har gjort at en rekke vintersportssteder kan holde åpent i påsken i år.

Finn hjelp i vår bransjeguide her

Dette på grunn av masse snø og lave temperaturer. I Aragon, Catalunya og Sierra Nevada kan man finne mange flotte alpinbakker, med masse snø som garantert ligger til over påsken.

Dette kan medføre at en del folk fra de store byene som Madrid, Barcelona og Valencia drar på fjellet i stedet for til Middelhavskysten.