Nyheter

–⁠ Mange familier sliter - trenger myndighetenes støtte

Kongen delte bekymringer i sin juletale.


MADRID

I går kveld talte Kong Felipe til befolkningen. Hele talen som ble sendt på spansk TV klokken 21, kan du lese på engelsk her

Her er noen passasjer fra kongens julebudskap. 

- Akkurat da vi trodde vi var over det verste med pandemien, valgte Russland å invadere Ukraina. Siden har vi vært vitne til 10 måneder med krig som har har ødelagt så mye at det er vanskelig å ta innover seg. Vi har følt lidelsene til ukrainerne.

Kong Felipe snakket også om virkningene av krigen slik den rammer Spania med en voldsom prisstigning som mange har problemer med å håndtere.

- Økte priser, særlig på matvarer, fører til usikkerhet. Hverdagslige handlinger som å skru på varme eller lys eller å fylle drivstoff er blitt en bekymring. Det er mange familier som ikke kan håndtere denne situasjonen lenger og som trenger myndighetenes støtte.

- Krigen med de økonomiske konsekvensene fører til bekymring og usikkerhet i vårt samfunn. Vi kan ikke overse alvorligheten i dette, sier kong Felipe.

Han uttrykker også bekymring for utviklingen til mange institusjoner på grunn av interne konflikter i Spania. Kongen mener at den politiske og sosiale konfrontasjonen og uthulingen av institusjoner kan ha risiko for unionen og sameksistensen i landet, og forsikrer at "splittelse gjør demokratiene mer skjøre". Derfor oppfordrer han alle om å ta ansvar. 

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.