Mamma tiltalt for å ha holdt tilbake sønnen på Costa Blanca

Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot tre familiemedlemmer.

Spaniaavisen

Publisert 30. august 2012 16:47

COSTA BLANCA

Sammen med to andre familiemedlemmer må kvinnen i 30-årene fra Romerike svare på hva som førte til at hennes egen sønn havnet midt i den dramatiske aksjonen som ble utført av private spesialagenter – med norske myndigheters velsignelse, melder Romerikes Blad.

Det var 27. september i fjor at en 10 år gammel gutt ble bortført mens han var på vei til den norske skolen i Albiråsen i Alfaz del Pi kommune. Faren fikk hjelp fra et norsk sikkerhetsselskap for å hente hjem sønnen som han hevdet ble bortført av moren.

Ifølge tiltalen fra statsadvokaten skal de tre ha sørget for at kvinnens sønn ble holdt tilbake i Spania i over en måned forrige høst, uten samtykke fra faren som hadde den daglige omsorgen for barnet.

– Det er en alvorlig tiltale, og jeg regner med at politiet har gjort en grundig vurdering før de tok ut tiltalen. For min del er det viktigste å trygge hverdagen til guttungen, sier barnets far til Romerikes Blad.

Moren til barnet anklaget faren for bortføring, men det kom raskt fram at norsk politi hadde siktet henne for det samme. Nå er det moren som ender opp som tiltalt i en norsk straffesak.

Barnefaren har tidligere forklart at han tillot sønnen å dra med moren på ferie til Spania i august i fjor. Oppholdet skulle vare i en uke, og gutten skulle returnere til skolestart 20. august. Men over én måned senere hadde ikke sønnen kommet hjem.