Maifesten i Torrevieja varer til søndag video

Mye du kan få med deg.

Terje Aspdahl

Publisert 10. mai 2012 17:59

TORREVIEJA

Onsdag gikk startskuddet for Feria de Mayo i Torrevieja. Den kjente maifesten varer gjennom hele helgen.

Det er 26. gang at Feria de Mayo avholdes i Torrevieja, og festen er nå erklært ”Fiesta de interés turistico provincial”, noe som betyr at dette er en av de store fiestaer i provinsen. Det betyr mye for prestisjen til Feria de Mayo i Saltbyen.

Mer enn 300 barn fra fem danseskoler i Torrevieja deltar med sevillanas, den populære dansen som er så karakteristisk for spanske folkefester. Barna fra danseskolene har en av hovedrollene i festen, og danseskolene har vært med siden festens spede start for 26 år siden.

Interessert i det som skjer i Torrevieja? Her finner du en nyhetsoversikt

Underholdning fra scenen er det hver kveld, og arrangørene fremhever den spanske gruppen El Arrebato som opptrer på hovedscenen fredag kveld klokken elleve.

Lørdag er det messe klokken 12.00 i La Inmaculada kirken, med deltakelse fra koret fra Casa de Andalucia ”Rafael Alberti”. Lørdag blir det også oppvisning med ridehester og hester med vogn på festplassen og rundt om i byen. Festen avsluttes søndag kveld med ordføreren og opptreden med koret fra Casa de Andalucia ”Rafael Alberti”.

Kommunen legger stor vekt på sikkerheten under arrangementet, og det vil være leger, sykepleiere og ambulanser tilstede hele tiden. Det vil også være permanent renhold under arrangementet, i tillegg til mer enn hundre personer som er engasjert i vaktholdet.

Se video under her