- Må tilbakebetale 19 mill. kr til Husbanken

Oslo kommune mister tilskuddet til sykehjemmet.

Spaniaavisen

Publisert 2. september 2009 18:30

ALTEA

Oslo kommune med Frp i spissen må betale tilbake alle de 19 millioner kroner de har fått i tilskudd til sykehjemsprosjektet i Altea. Erling Folkvord (Rødt) avslørte dette under sitt Spania-besøk mandag.

Oslo-politikkens vaktbikkje har gått Frps sykehjemsprosjekt i Altea i sømmene, og presenterte sine ”funn” på et folkemøte i Albir.

Les også: Har brukt 23 millioner på sykehjemsprosjektet

– Oslo kommune har brukt 23 millioner kroner på sykehjemsprosjektet til nå uten det er skjedd en eneste ting på tomten. Husbanken har nå krevd at de tilbakebetaler 19 millioner kroner de har fått i oppstartstilskudd. Oslo kommune, med byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Lithaug (Frp),
har hatt møter med kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa for å slippe å tilbakebetale tilskuddet. Noe de ikke har vunnet frem med. Det vil si at nå må 19 millioner av skattebetalernes penger gå til dette – uten at noen verdens ting er blitt gjort på tomten! Kommunen har til og med besluttet å kjøre prosjektet videre. De gir f… i alle forsinkelser, utgifter og penger fra Husbanken, sier en irritert Folkvord til spaniaavisen.no.

Les også: Tviler på at sykehjemmet blir bygget

Oslo kommune med Frp i spissen har brukt 10,5 millioner kroner på advokater og rådgivere. Dessuten har representanter for både Omsorgsbygg, Oslo Frp og andre i kommunen reist frem og tilbake mellom Spania og Norge for cirka en million kroner, ifølge Folkvord.

– Alle tror Oslo betalte 4,5 millioner kroner for tomten i Altea. Det riktige er at de betalte 3,4 millioner kroner for tomten. I tillegg betalte de 1,1 millioner kroner i honorar til en spansk advokat som sto bak handelen. Etter det jeg kjenner til er det normale i meglerhonorarer cirka fem prosent av kjøpesummen. Dessuten har jeg fått med meg at når Oslo kommune skulle ha tak i en advokat til å bistå i prosjektet, fikk de et råd av det spansk/norske handelskammeret til å engasjere Madrid-advokaten Carmen Sanz. Hun behersket både norsk og spansk. Men når man vet hvem som er lederen i det spansk/norske handelskammeret – Carmen Sanz – er vel dette noe suspekt. Det vil med andre ord si at hun var med å foreslå seg selv til jobben, sier Erling Folkvord.

Les også: Nekter å oppgi kostnader for sykehjemsfiaskoen

Advokat Carmen Sanz skal ha gjort store penger på jobben for Oslo kommune. Frem til nå skal hun fått utbetalt 1.893.925 kroner i honorar.

# Se alle Folkvords tall og mer om sykehjemsskandalen i dagens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her fra klokken 15.